onsdag 6. oktober 2010

Bursdag…

 På laurdag hadde eg bursdag, 23 år vart eg;) Vi hadde fult hus heile helga. På fredagen hadde vi kake selskap. Eg og kjæresten til broren min laga marengskake og oreo kake.  Dei vart kjempegode!!! I følge oss og gjestene vertfall;)

IMG_4726

IMG_4727

Marengskaka er min favoritt av desse to. Kjempe enkel, frisk og god!

Oppskrift på Marengskake:

6 eggekviter

3 dl sukker

1 dl melis

2 ts vaniljesukker

2 ts potetmjøl

Alr piskast til stiv marengs, ha det på bakepapir, ikkje form!

Bør vere rundt 22-24 cm i diameter…..må vere tjukkelse på bunnen.

Steikast i 1-1,5 time på ca 140 grader!

Fyll:

Pisk krem – 1 liten pk.

Bland med ferdig kjøpt veniljekrem (i mitt tilfelle vertfall;))

Ha på det du ville ønske av frukt/bær. Druer, kiwi, jordbær, banan osv….

IMG_4728

Kake nr 2.: Oreo kake;)

Oppskrift som eg fann på internet:

Dette trenger du:

Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)

 

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.
Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt!  Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spis!

Kjempe enkel kake å lage denne og. Litt for mykje sjokolade for min del, men med litt vaniljeis ved sida av går den ned;)

Håper blogglysta mi kjem seg. Eg fekk speilreflekskamera med min snille, gode, beste sambuar til bursdagen, so då burde eg vel glede meg til å blogge!!?? ;)

Klem, Rakel :-)

3 kommentarer:

Gammel stil sa...

Åh, hadde du bursdag på lørdag? Da har vi bursdag på samme dag!! Bortsett fra at vi er 5 år eldre enn deg:) For et fint bord! Og de kakene så jo bare kjempegode ut! Vi har blogget om noen av gavene vi fikk til bursdagen vår:)

Klem:)

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Gratulere med overstått☺
Ingen alder å snakke om☺
Snill kjæreste som kjøpte speilrefleks, du kjem til å elske det☺
Og kakene-NAM☺

Klem M♥

Merethe sa...

Så koselig du har det! :) Veldig lun og fin stue! Gratulerer med dagen som var, og med nytt kamera! Jeg fikk speilrefleks selv , til min bursdag for et par uker siden, prøver å sette meg inn i det, og lærer stadig noe nytt. Veldig gøy!

God kveld fra,
Merethe